Sveiki atvykę į triušių fermą!
Apie mus
Spaudoje
Galerija
Receptai
Kontaktai
Receptai

 



PRANCŪZIŠKAI ORKAITĖJE KEPTAS TRIUŠIS


Ingredientai:
1500 gramų triušienos;
20 gramų druskos;
1 gramas maltų juodųjų pipirų;
50 gramų alyvuogių aliejaus;
120 gramų morkų;
12 mėlynųjų svogūnų;
30 gramų česnakų;
10 gramų prieskonių - provansų žolelių;
10 gramų cukraus.

Gaminimas:
Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti). Triušio gabalus pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Į aukštesniais kraštais karščiui atsparų indą įpilkite alyvų aliejaus, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, neluptas česnakų skilteles, triušienos gabalus, aplink išdėliokite pomidorus, apibarstykite džiovintomis provanso žolelėmis (galite sočiai apibarstyti šviežių petražolių, kalendų, rozmarinų, bazilikų lapeliais) ir cukrumi, dar kartą apšlakstykite aliejumi ir kepkite 150ºС orkaitėje apie 50 min, karts nuo karto apverčiant triušio gabalėlius. Patiekite inde, kuriame kepė. Garnyras nebūtinas, nes du pomidorai vienam žmogui per akis, o su prancūzišku batonu net ir per sotu.
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

TROŠKINTA TRIUŠIENA
 

Ingredientai:
Triušis
2 morkos
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
200 g grietinės
Prieskonių

Gaminimas:
Triušį sukapoti gabalais, apibarstyti druska ir prieskoniais, apvolioti miltuose ir pakepinti keptuvėje su sviestu. Sudėti į puodą. Keptuvėje pakepinti morkas su  supjaustytomis česnako skiltelėmis, taip pat sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir viską truputį pakepinus sudėti į puodą.Užpilti vandeniu, įdėti baziliko, petražolių ir troškinti. Baigiant troškinti, įdėti grietinę.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 



KEPTAS TRIUŠIS POMIDORŲ PADAŽE


Ingredientai:
Išdarytas jaunas triušis – 1500g;
Mėsos prieskoniai su druska – 10g;
Saulėgrąžų aliejus – 30g;
Rūkyti lašinukai – 50g;
Svogūnai – 120g;
Morkos – 120g;
Baltasis sausas vynas – 50g;
Saulėgrąžų aliejus – 30g.

Padažui:
Svogūnai – 100g;
Česnakai – 10g;
Sviestas – 10g;
Saulėgrąžų aliejus – 10g;
Konservuoti pomidorai be odelių – 800g;
Pomidorų padažas – 20g;
Druska – 10g;
Malti juodieji pipirai –0,5g;
Džiovinti raudonėliai – 1g.
 
Gaminimas:
Triušį įtrinkite Jūsų mėgiamu mėsos prieskonių su druska mišiniu, išmaišytais su saulėgrąžų aliejumi ir trumpam palikite.
Po to paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir pakepinkite jame susmulkintus svogūnus ir česnakus. Baigiant kepti, sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis (nepamirškite nurankioti odeles) ir pomidorų padažą. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių, neuždengus dangčiu. Ant saulėgrąžų aliejumi pateptos folijos sudėkite plonų morkų juostelių arba griežinėlių, plonų svogūnų griežinėlių, o ant jų gražiai suformuotą triušį, surišus jam kojeles. Ant triušio nugaros sudėkite plonų lašinukų juostelių, į foliją įpilkite sauso balto vyno, foliją suvyniokite ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje, kol lengvai pradės skirtis mėsa nuo kaulų. Po to foliją atvyniokite ir dar 5-8 minutes 250 laipsnių orkaitėje paskrudinkite, nenuimant lašinukų.
 
Triušį galite patiekti visą ant padėklo arba supjausčius gabalais, (triušį lengviausiai yra sukarpyti virtuvinėmis žirklėmis, - gaunamos šešios porcijos). Aplink triušį sudėliokite bulvių košę, garintas arba keptas  Jūsų mėgiamas daržoves: vienai porcijai reikėtų 150g garnyro. Spalvingą garnyrą galima pagaminti iš garintų brokolių, mažų morkyčių, ankštinių pupelių arba žirnių (tiktų ir šaldyti). Padažą, suprantama, patiekite atskiroje padažinėje.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



TRIUŠIENOS VINIOTINIS


Ingredientai:
1 triušis (apie 1,5 kg);
450 g rūkytos kiaulienos šoninės;
75 g sviesto;
džiovinti čiobreliai;
pipirų mišinys;
muskatas;
druska;


Gaminimas:
Nupjauname triušio kojas, o iš likusios dalies išimame kaulus.Mėsą be kaulų įtriname prieskoniais, vidų patepame sviestu. Susukame vyniotinį, perrišam jį trimis šoninės "kaspinėliais" ir suvyniojame į foliją.
Taip paruoštą vyniotinį palaikome keletą valandų, o paskui kepame orkaitėje apie 45 min. Tada foliją atidengiame, mėsą palaistome kepimo metu susidariusiu skysčiu ir dar truputį pakepame.
Vyniotinį patiekiame šaltą su įvairiomis daržovėmis.







Skanaus!